середу, 11 грудня 2013 р.

Як відбити незакону атаку правоохоронців?

Фото obozrevatel.com
Міліція посилює репресії проти учасників євромайданів у всіх містах. Навіть, якщо ви нікого не били, нічого не ламали, то до вас все-одно можуть прийти. Декілька порад, як хоча б трішки відбити атаки.

1. Не пускайте нікого в приміщення без пред'явлення необхідних документів (повістка, ордер). Вимагайте, щоб їх вам показали, зніміть копію, перевірте підписи та печатки. Поки йде дискусія перед закритими дверима, рятуйте інформацію з компів. Копіюйте, знімайте вінчестера, викидайте у вікна, але нехай вірні люди їх підберуть і заховають. Інформація може бути на вагу золота.

2. Вимагайте пред'явлення документів. Нехай покажуть всі, хто рветься у приміщення. Навіть, коли вони у формі. Перепишіть ПІП та номер. Сфотографуйте. Не ведіться, якщо скажуть, що фотографувати не можна.

3. Знімайте все на відео. Ніщо так не лякає міліцію, як наставлена камера. Фотоапаратом, планшетом, телефоном, будь-чим. Знімайте все. Не дьоргайте камерою, знімайте лиця і дії. В себе в приміщенні це робити можна. Зазвичай, організації можуть згідно із статутом мати видання. Тому зробіть собі посвідчення журналістів. Коли йтимуть слідчі дії, теж постарайтеся все зняти, хоча б приховано. Також було б добре встановити камери спостереження перед дверима і у стратегічно важливих приміщеннях. Обов'язково зберігати записане відео. Краще нехай запис буде віддалений.

4. Вимагайте адвоката. Завчасно потурбуйтеся, щоб у вас він був свій. Якщо є нардепи або їх помічники поряд, кличте на допомогу. Викликайте також журналістів.

5. Публікуйте відео у соцмережах. Героїв повинні знати в лице. Перепощуйте подібні відео інших. 

Не знаю, чи це повністю захистить, але може виграти час і відбити незаконну атаку.

Немає коментарів:

Дописати коментар